4 thoughts on “Couple of oldies…

  1. Vårhälsningar till dig oxå Fredrik.. Nya bogsprötet, med pulpit nu i stort sett på plats.. Skickar en bild så småningom. Diverse andra projekt även på gång, bla lyft tankar för att sätta ny topcoat under, dessutom skall det till ny däcksfärg innan sjösättning, så brist på underhåll saknas inte!

   Bästa Hälsningar/Ben

   1. Fredrik Ekström

    Hej igen,

    Låter bra, kommer ihåg att du hade ett längre bogspröt i tankarna redan ifjol. Vi byggde med äldre sonen Carlo ett bogspröt till Casella II för ett par år sedan och jag är synnerligen nöjd med resultatet (hade inget bogspröt tidigare). Med förstaget framflyttat ca 1,2 m fick jag en större genua än tidigare, men överlappen på den nya rullgenuan motsvarar ungefär en genua 2, vilket betyder att det är mindre duk som skall förbi masten i slagen, samtidigt som det är mera segeltryck förom masten. Därigenom blir skotningen enklare. Jag tycker också att den längre föröver flyttade segeltyngdpunkten på genuan pressar ner fören på hård slör, vilket motverkar att akterskeppet gräver ner sig. Jag har ju förstått att L38:an är väldigt välbalanserad, men kanske du ändå får lite av samma fördelar som jag beskriver ändå.
    Skall bli intressant att se bilderna på ditt bogspröt!
    hälsn. Fredrik

 1. Fredrik Ekström

  P.S. I senaste Practical Boat Owner, March 2012, ingår ett reportage om hur man på Åland förtöjer sina båtar! 🙂 Vi råkade tydligen ligga på ÅSS, då PBO:s reporter var på plats, då en kompis tipsade mig om att min båt finns med foto av förskeppet i tidningen. Fick tag på ett ex. av tidningen, bilden fanns på sid.83. En kul överraskning! Fredrik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s